Nieuws

06

Sep

Chrome desktop-apps

2013
Chrome desktop-apps

Chrome gaat nieuwe desktop-apps ondersteunen. De browser implementeert hiermee een belangrijke eigenschap van Chrome OS.

Dat meldt Google op zijn blog. De desktop-apps vallen onder het nieuwe Chrome Apps en krijgen een speciale sectie binnen de browser.

In de nieuwe sectie met apps voor de desktop bevinden zich onder andere later lezen-app Pocket, lijstjes-apps Wunderlist en Google Keep en mediaspeler Plex. Als één van deze apps is geïnstalleerd, wordt een extra icoon aan de menubalk toegevoegd waar alle desktop-apps worden verzameld.

De apps worden in een scherm getoond waar de gebruikelijke browserknoppen van Chrome ontbreken. Hierdoor lijkt het alsof de apps in een geheel eigen venster worden geopend. Dit geeft sommige apps en games eenzelfde uiterlijk als vele desktop-apps.

Offline

De desktop-apps van Chrome werken offline en het is niet noodzakelijk om de Chrome-browser te starten een app wordt geopend. Vele apps maken gebruik van HTML5.

Door de implementatie van desktop-apps wordt Chrome een nieuw soort platform dat vergelijkbaar is met Chrome OS, het besturingssysteem van Google dat onder andere op Chromebooks draait.

Archief

Laatste tweet

11

Jul

RT @MidgetGolf010: Sponsor van baan 16, @extracrossmedia Jack Vermaat poogt zijn record te verbeteren! #nietgelukt Vaker komen oefenen! ht…

Volg ons op Twitter

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief


U heeft geen ingevuld


U heeft geen ingevuld E-mailadres is al eerder ingeschreven