Nieuws

20

Sep

Wachtwoord lek IOS7

2013
Wachtwoord lek IOS7

Door een fout in iOS 7 is het mogelijk toegang te krijgen tot een vergrendelde iPhone of iPad zonder het wachtwoord in te voeren. Apple belooft met een oplossing te komen.

Als op een iPhone of iPad met iOS 7 op het vergrendelscherm het control center wordt opgeroepen, kan zoals de bedoeling is de wekker worden opgestart. Als op dat moment de standby-knop wordt ingedrukt waarna de optie verschijnt om de telefoon helemaal uit te zetten, kan de gebruiker op cancel klikken en vervolgens twee keer de thuisknop indrukken.

Dan wordt het multitaskscherm van iOS 7 opgeroepen en kan iedereen zonder wachtwoord toegang krijgen tot de camera en opgeslagen foto's. Deze foto's zijn vervolgens te delen via bijvoorbeeld Facebook, Twitter of e-mail waardoor de persoon ook toegang krijgt tot deze apps.

De bug is in ieder geval getest op de iPhone 4s, 5, 5C, 5S en de iPad 5. Apple erkent de fout en stelt bij een volgende software-update met een oplossing te komen.

Tijdelijke oplossing

Gebruikers van iOS 7 die willen voorkomen dat er wordt ingebroken op hun iPhone of iPad kunnen naar Instellingen gaan om vervolgens Control center te openen. Daar kan worden gekozen om het control center op het vergrendelscherm uit te schakelen.

iOS 7 is sinds woensdagavond te downloaden en heeft een heel nieuw ontwerp en tal van belangrijke en grote wijzigingen zoals het control center. Na 24 uur zou al 35 procent van alle iOS-gebruikers de nieuwste update hebben geïnstalleerd.

Archief

Laatste tweet

11

Jul

RT @MidgetGolf010: Sponsor van baan 16, @extracrossmedia Jack Vermaat poogt zijn record te verbeteren! #nietgelukt Vaker komen oefenen! ht…

Volg ons op Twitter

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief


U heeft geen ingevuld


U heeft geen ingevuld E-mailadres is al eerder ingeschreven